
المكونات
2/1 كيلو كبدة أسكندرانى
1
رأس ثوم مفروم ناعم
2/1 كوب عصير ليمون
2
فلفل رومى شرائح رفيعة جداً
3 ملاعق زيت + 2 فص مستكة
ملح و فلفل + كمون + بهار + قرفة
الطريقة
•
لعمل خليط الثوم للكبدة : يفرم الثوم مع ملعقة كمون وملعقة خل والملح وقرن فلفل
أخضر حامى.
•
يتم تتبيل الكبدة بجزء من خليط الثوم مع
ملعقة فلفل أسود و قليل من عصير الليمون وتترك جانباً لمدة 20 دقيقة.
•
فى مقلاة ساخنة على النار يوضع الزيت مع فص مستكة والفلفل الرومى ونصف كمية خليط
الثوم ويقلب الخليط لمدة دقيقتين.
•
تضاف الكبدة وتترك لمدة دقيتين ثم تقلب وتترك
على النارحتى تقترب من النضج.
•
يضاف عصير الليمون ورشة بهارات وكمون وملح
وتترك على النار حتى تمام النضج.
•
يضاف باقى الفلفل الرومى وخليط الثوم ويقلب جيداً يمكن رش نصف ملعقة سكر على الوجه
ترفع عن النار وتقدم مع الفينو.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق