السبت، 10 سبتمبر 2016

طريقة عمل الكبدة الإسكندرانى





المكونات

2/1       كيلو كبدة أسكندرانى
1          رأس ثوم مفروم ناعم
2/1       كوب عصير ليمون
2          فلفل رومى شرائح رفيعة جداً
3          ملاعق زيت + 2 فص مستكة
            ملح و فلفل + كمون + بهار + قرفة


الطريقة

• لعمل خليط الثوم للكبدة : يفرم الثوم مع ملعقة كمون وملعقة خل والملح وقرن فلفل أخضر حامى.
• يتم تتبيل الكبدة بجزء من  خليط الثوم مع ملعقة فلفل أسود و قليل من عصير الليمون وتترك جانباً لمدة 20 دقيقة.
• فى مقلاة ساخنة على النار يوضع الزيت مع فص مستكة والفلفل الرومى ونصف كمية خليط الثوم ويقلب الخليط لمدة دقيقتين.
• تضاف الكبدة وتترك لمدة دقيتين ثم تقلب وتترك  على النارحتى تقترب من النضج.
• يضاف عصير الليمون ورشة بهارات وكمون وملح  وتترك على النار حتى تمام النضج.
• يضاف باقى الفلفل الرومى وخليط الثوم ويقلب جيداً يمكن رش نصف ملعقة سكر على الوجه ترفع عن النار  وتقدم مع الفينو.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق