الأحد، 11 سبتمبر 2016

طريقة عمل كفتة أرز بالصلصة ولسان العصفور



المكونات

2/1       كيلو لحمة مفرومة
1          كوب ارز مطحون المرمر
2/1       كوب كسبرة خضراء
1          بصلة مفرومة ناعم
4          فصوص ثوم مفرومين ناعم
            ملح و فلفل
1          ملعقة كمون وكزبرة ناشفة
3          ملاعق كبيرة ماء مثلج
2          ملعقة كبيرة زبدة + 2 ملعقة زيت
2          فص مستكة وحبهان


مكونات الصلصة

2/1   2  كوب عصير طماطم
1          ملعقة كبيرة صلصة
4/1       كوب كزبرة خضراء
4          فصوص ثوم مفرومين
            ملح و فلفل وكزبرة ناشفة
            سكر
1          كوب لسان عصفور


الطريقة

• فى الكبة يتم ضرب اللحم المفروم والأرز والكزبرة والبصلة المفرومة والثوم والتوابل والملح والفلفل و3 ملاعق ماء مثلج مع بعض جيداً حتى يتجانس الخليط . تدهن اليد بالزيت ويشكل الخليط على هيئة كرات.
• فى مقلاة ساخنة على النار تشوح كرات الكفتة فى الزبدة مع المستكة و الحبهان ثم ترفع من على النار.
• فى نفس المقلاة يتم تشويح لسان العصفور لمدة 3 دقائق ثم يضاف الثوم و يكمل تشويح
ثم تضاف الطماطم والصلصة وتتبل بالملح والكمون والكزبرة الناشفة والسكر وتترك حتى تغلى وتتسبك تضاف وحدات الكفتة والفلفل الأسود  والكزبرة الخضراء وتترك تغلى لمدة 10 دقائق.
• ترفع الكفتة من على النار وتغطى وتترك لمدة 10 دقائق قبل التقدم مع الأرز الأبيض.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق